SAMFUNNSANSVAR
Se hele rapporten
#fornyersektoren

“Målsetningen for aktivitetskampanjen var et nasjonalt prosjekt for målrettet fysisk aktivitet og sosialt fellesskap.”

Vårt friluftsprosjekt «Vi går til…» regnes nå som en tradisjon. Med fokus på fysisk aktivitet og frisk luft, engasjerer vi beboere til å bli med på en fiktiv turmarsj til et bestemt mål. 

I 2015 «gikk» vi fra Oslo til Wien. I 2016 gikk vi kyststien fra Moss til Kirkenes. Vi startet med en kick-off individuelt på enhetene i april og avsluttet med felles målgang i Frognerparken i august. 

Selv om hovedfokuset var å komme seg ut, la vi også til innendørsaktiviteter som trim, trappetrening og sittedans. All aktivitet ble registrert, meter ble omregnet til kilometer og tilsammen tilbakela vi den 3910 kilometer lange distansen Moss-Kirkenes. 

Underveis arrangerte vi noen pit-stop, der vi samlet beboerne til en liten quiz og en smakebit som hadde noe med stoppestedet å gjøre. For eksempel skillingsboller i Bergen og trøndersodd i Trondheim.  

Den 18. august møttes beboerne fra alle Norlandias sykehjem til målgang i Frognerparken. Treningsguru Yngvar Andersen sto for oppvarmingen, og fulgte oss gjennom løypa sammen med løperdronningen Ingrid Kristiansen. Etter målgang var det diplomutdeling og lunsj. Tre av Norlandias kulturpersonale hadde snekret sammen et band for anledningen, og spilte opp til allsang og dans. 

Vi fortsetter tradisjonen: I 2017 går vi til Kina!