SAMFUNNSANSVAR
Se hele rapporten
CSR friskeansatte - 3.jpg
#friskeansatte

Rekordlavt sykefravær med tilrettelagt arbeidshverdag

Ved Paradiset i Bodø var fraværet 0,99% i 2016. Her har de skapt et miljø for trivsel hvor arbeidshverdagen blir tilrettelagt om man ikke er i topp form.

I Bodø ligger en Norlandiabarnehage som virkelig passer til navnet sitt – Paradiset. Her er det 11 ansatte som sammen har en ambisjon om at deres barnehage skal være byens beste. For at barna skal ha det så godt som mulig er det essensielt at de voksne også trives. Og et trivelig arbeidsmiljø har de definitivt skapt her, noe som gjenspeiler seg i et rekordlavt sykefravær. 

Daglig leder, Jan Magnus Mikalsen, er opptatt av å tilrettelegge arbeidshverdagen slik at alle kan være på jobb selv om man ikke er i topp form absolutt hele tiden. Dette gjør også at man får litt variasjon i oppgavene. Mikalsen har også innført flere tiltak for å motivere ansatte til å være tilstede på arbeidsplassen. Blant disse er belønninger i form av gavekort og felles middagsselskap hjemme hos sjefen. 

Fraværet i Paradiset var så lavt som 0,99 % i 2016. De ansatte merker at denne stabiliteten gjør barna trygge i barnehagen. Det å kunne være tilstede, både fysisk og psykisk, gjør at gruppen blir veldig sammensveiset. I tillegg til godt samhold på jobben, treffes også kollegene ofte på privaten. Det sterke nærværet skaper en sirkel av positiv energi og høyner kvaliteten på arbeidet.

#friskeansatte

Relaterte saker