Privat_Fysioterapi

Fotpleie i hjemmet

For noen kan det være utfordrende å få utført ulike gjøremål utenfor hjemmet. Da kan det å få tjenester hjem til seg være til god hjelp.

Norlandia hjemmetjenester leverer egen fotpleie-tjeneste til deg som ønsker eller har behov for fotpleie hjemme. Fotpleietjenesten er en privat tjeneste, og er tilgjengelig for alle som bor i Oslo og Bærum kommune.

Hvorfor stelle føttene?

Forsømte føtter kan føre til plager på føttene, men også kroppen forøvrig. Hvordan vi går og beveger oss påvirker hele kroppen. På føtter som ikke får jevnlig pleie kan det oppstå lange og inngrodde negler. Dette kan bli både plagsomt og smertefullt og kan føre til åpne sår og betennelser. Vond, hard eller sprukken hud kan påvirke gangfunksjonen negativt. Ved langvarig feilbelastning kan plagene også spre seg til andre deler av kroppen. Ved å holde føttene fri for hard hud kan man forebygge liktorner, da de kun oppstår i hard, tørr hud. I tillegg til å forebygge en rekke plager, gir velstelte føtter også god velvære.

alt

Hvordan fungerer det?

I Norlandia tilbyr vi fast fotpleier og kort ventetid. Fotpleier kommer hjem til deg til avtalt dag og tid. Hun tar med seg alt nødvendig utstyr, foruten balje og håndklær, men dette kan også avtales at fotpleier tar med seg ved behov. En fotpleietime varer i en klokketime. Fingernegler blir også klippet hvis det er ønskelig. Fotpleier får stelt dine føtter like godt om du ligger eller sitter. Du gis gode råd om hvordan du best tar vare på føttene dine i det daglige. Om du følges opp av hjemmesykepleie, sørger fotpleier for god dialog med dem for videre oppfølging.

Jevnlig stell av føttene kan forebygge:

  • Dårlig gangfunksjon som følge av plager på føttene
  • Lange og inngrodde negler
  • Sår og betennelser
  • Liktorn
  • Sopp

Har du spørsmål rundt fotpleie i hjemmet, ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale. Ring 22 67 80 00, send en e-post til hjemmetjenester@norlandia.com eller benytt vårt kontaktskjema.

Har du spørsmål om tjenestene våre, eller ønsker et uforpliktende hjemmebesøk?