Svanevågen åpning.jpg

Åpning av Svanevågen gårds- og friluftsbarnehage

Den nybygde Norlandia Svanevågen gårds- og friluftsbarnehage åpnet i Øygarden kommune utenfor Bergen. Barnehagen ligger vakkert til i havgapet på Breivik i Øygarden kommune. Barnehagen er fullstendig nybygget.

Bildet fra åpningen viser ordfører i Øygarden kommune, Børge Haugetun, ​sammen med prosjektleder for Svanevågen, Gunnar Mellingen Nordahl og Inger Marie Guddal Einan, regionsjef Norlandia.

«Vi er svært glade for å åpne denne flotte barnehagen og ser frem til å være en viktig del av lokalmiljøet i mange år fremover», sier Inger Marie Einan, leder for de 5 Norlandia Barnehagene på Vestlandet.

Den offisielle åpningen fant sted torsdag 22. august. Ordfører i Øygarden kommune, Børge Haugetun, var tilstede. Det var også konsernsjef Yngvar Tov Herbjørnssønn i Norlandia Health & Care Group og divisjonsdirektør Kristin Voldsnes i Norlandia barnehagene.

Ikke minst var mange forventningsfulle barn tilstede på åpningen. Barnehagen har plass til 60 barn.

Barnehagen er bygget på en tomt som tilhørte bonde Hans Arne Breivik. Barnehagen vil ha et nært samarbeid med ekteparet Breivik som driver gården like ved. Gjennom året vil barna tett følge arbeidet som gjøres på gården. Kjeledresser til bruk i fjøset er allerede kjøpt inn! Barna gleder seg til at både lam og kalver skal komme til verden.

Barnehagen vil også være opptatt av å engasjere barna i et aktivt og variert friluftsliv gjennom hele året. Barn og ansatte vil hyppig være ute på tur, med fjæra og heiene som turmål.

Kjøkkenet er plassert som et midtpunkt og samlingssted i den nye barnehagen, og vil være hjertet i satsningen på Norlandias matkonsept Mat Med Smak.

alt

Konsernsjef, Yngvar Tov Herbjørnssønn, ønsker både ansatte og barn velkommen til Norlandia barnehagene.