FN_madserud4.gif

Internasjonal dag på Madserud

I anledning FN-dagen mandag 24. oktober arrangerte Madserud sykehjem internasjonal dag med smak av eksotisk mat, innslag av ulike nasjonaldrakter og førsteklasses underholdning av selveste Christian Ingebrigtsen!

Daglig leder Anne Kathrine Nygaard holdt tale for dagen og framholdt blant annet at Forente Nasjoner offisielt ble etablert 24. oktober 1945 – kort tid etter 2. verdenskrig. Det er i år 66 års dag for FN. Organisasjonen ble dannet for å stoppe krig, og danne en plattform for dialog. Målet til FN er å arbeide for internasjonal fred og sikkerhet, og å etablere vennskapelige relasjoner.

Nygaard fortalte videre at hun hadde snakket med direktøren i Nobelinstituttet, Geir Lundestad, som kunne fortelle at det i verden i dag er færre kriger og mer fred enn tidligere. I tillegg har det blitt mer folkestyre og ytringsfrihet i verden de siste årene. Mange av beboerne på Madserud har bred internasjonal erfaring. Vi har beboere som er født i Hellas, Italia og på Cuba, og vi har ansatte fra alle verdensdeler. Uavhengig av hvor vi kommer fra er vi alle verdensborgere og representerer verden!

Det ble derfor satt ekstra pris på at det var servering av lokal, tradisjonsrik mat fra ulike verdensdeler laget av ansatte på Madserud. Spennende smaker, farger og lukter fylte lokalet!

Kl. 16 var det konsert ved artist, produsent og låtskriver Christian Ingebrigtsen. Ansatte i sine nasjonaldrakter svingte seg til herlige musikk og skapte fantastisk stemning sammen med Christian Ingebrigtsen!

Etterpå var det tid for å ta bilder med Christian Ingebrigtsen. Alle var enige om at det ble en storslagen feiring av FN-dagen i år, og ønsker om tilsvarende feiring neste år er allerede notert, forteller Nygaard.