Strykeprøven går.jpg

Den Store Styrkeprøven for sykehjem

Onsdag 29. august gikk beboerne på fem sykehjem i mål etter å ha tilbakelagt 561 kilometer per sykehjem. Dette er Norlandia-sykehjemmenes versjon av Den Store Styrkeprøven.

I stedet for å sykle Trondheim Oslo, tjuvstartet beboerne allerede i april, og har brukt sommeren på å tilbakelegge det samme antallet kilometer. Målgangen feirer de sammen på Norlandia Oppsalhjemmets avdeling på Stovner, med flere aktiviteter, musikk og diplomutdeling.

- Fysisk aktivitet kan både forebygge og redusere forskjellige aldersrelaterte fysiske og psykiske plager. Og ikke minst har denne reisen vært med på å gi innhold i hverdagen, forteller Grethe Venner, daglig leder på Norlandia Gullhaug bo- og behandlingshjem i Lommedalen i Bærum. Hun har fått udelt positive tilbakemeldinger fra beboer og pårørende. 

- Beboerne syns det er gøy at det skjer noe, at vi er ute og går og at vi har dans. Dette bidrar også til bedre kondisjon og balanse – i tillegg til at det er moro.

Prosjektet er et samarbeid mellom Norlandias sykehjem i Bærum, Oslo og Moss for å motivere til fysisk aktivitet og samtidig bidra med kulturinnslag underveis. 

Alle aktivitetene er gjort om til kilometer som teller for Den Store Styrkeprøven. Underveis har deltakerne markert både startsted og stoppestedene underveis i Styrkeprøven, med trøndersodd og dans til trønderrock, spekemat ved «passering» på Dombås og quiz for å sette Hamar og Lillehammer på kartet. Takket være en gave fra Lions, har deler av etappene kunnet gjennomføres i en Rickshaw, til stor glede for beboere. Onsdag er det målgang i Oslo på Norlandia Oppsalhjemmet, avdeling Stovner.

Dette er fjerde år på rad sykehjemmene samarbeider om dette aktivitetsprosjektet. Tidligere har ferden gått til Wien, Kina og Norge på langs.