Fagerholt Sørhellinga.jpg

Overtok to kommunale barnehager i Oslo

1. april overtok Norlandia to barnehager i Bydel Alna, Fagerholt og Sørhellinga. 

Høsten 2014 la Oslo kommune ut 10 barnehager for salg. Norlandia fikk tilslaget på to 5 avdelingsbarnehager, Fagerholt og Sørhellinga i Bydel Alna. Dette er to meget veldrevne barnehager med lange og gode pedagogiske tradisjoner, som er en flott tilvekst til våre barnehager.

Fagerholt barnehage ligger flott til på Trosterud med Østmarka som nærmeste nabo. Barnehagen har i inneværende år fokus på kosthold og språk. Sørhellinga barnehage er omkranset av fine turområder og Tveten Gård er nærmeste nabo. I Sørhellinga skal barna føle seg trygge og bli møtt med glede med visjonen «Sammen i undring og glede".

I Bydel Alna har Norlandia Barnehagene dermed fra 1. april fem barnehager: Frydenlund, Ospa, Valhall, Fagerholt og Sørhellinga. To av barnehagene i Bydel Alna drifter vi for Oslo kommune, Ospa og Frydenlund. Sørenga og Bjørnåsen som ligger henholdsvis i Bydel Gamle Oslo og Bydel Søndre Nordstrand driftes også for kommunen.

For å ivareta en god overgang for Fagerholt og Sørhellinga og samtidig øke samhandling og samarbeid mellom barnehagene i Bydel Alna og å samle barnehagene vi drifter for kommunen har vi opprettet prosjektet Alna pluss. Prosjektperioden er fra 1. april 2015 til 30. juni 2016. Gjennom innovasjon 1 +1 › 2 og nytenkning, der vi skal forene det beste fra to tradisjoner, skal vi utvikle en modell der vi bruker kompetansen og ressursene på tvers av barnehagene til beste for barn, personal og foreldre.