Royal visitt.jpg

Royalt besøk

Norlandia Onkel Tomms Hytte barnehage fikk storfint besøk fredag 2.februar. William og Kate, hertug og hertuginne av Cambridge, og kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fikk et innblikk i hvordan barna har det i en frilufts- og idrettsbarnehage midt på vinteren.

Nordmarka viste seg frem fra sin absolutt beste side med knakende vintervær i strålende sol. Og idyllen ble ikke mindre av alle glade barn på ski, til gjestenes store begeistring! De var tydelig imponert over barnas skiferdigheter.

Skiforeningen hadde lagt til rette for et fantastisk skilandskap og Norlandia var takknemlige for å bli invitert med på et så flott opplegg.


Gode samtaler

De kongelige viste stor interesse, tok seg god tid og snakket med mange barn. Etter hvert samlet de seg med daglig leder Line Hovland Hansen og flere barn rundt bålet. Her fortalte Hovland Hansen om arbeidet i barnehagen, om filosofien bak barnehage uten gjerder og barn som får være nær naturen gjennom hele året. De snakket også om det å tenne bål ute, om de gode samtalene rundt bålet og om matlagning på bål. Prins William var fasinert over at barna fikk spikke og lære og bruke kniv i så ung alder, og mente at dette var utradisjonelt i forhold til barnehager i hjemlandet.


Slottsmiddag

Mental helse hos unge mennesker er en av William og Kates hjertesaker. Under besøket i barnehagen dreide samtalene seg også om hvordan tilgang til naturen påvirker oppvekstvillkår og utvikling hos barn i positiv retning.
Line Hovland Hansen var deltok også under middagen på Slottet og også der var psykisk helse et tema som gikk igjen.
– Var en stor ære å bli invitert på slottsmiddagen. Det var en veldig fin kveld, med mange unge mennesker tilstede. William og Kate var jordnære og oppriktig interesserte, man merker at de virkelig brenner for arbeidet med psykisk helse hos unge mennesker.

Les mer om besøket på barnhage.no: Se barnas møte med de kongelige