ca513896-abd0-4795-929c-adc0c9776deb.jpg

Stordalen besøker Skistua!

Skistua barnehage har fått besøk av Petter Stordalen og Aftenposten!

Skistua barnehage ble kåret til Årets barnehage 2018 av PBL etter å ha levert mange gode resultater over tid: lavt sykefravær, høy medarbeider-, og foreldretilfredshet. Petter Stordalens hotellkjede – Nordic Choice Hotels – er i en tilsvarende situasjon: De ble kåret til Norge og Nordens beste hotellkjede under Grand Travel Awards. Hotellene har også tilsvarende medarbeider- og kundetilfredshet. Både Stordalen og barnehagelederen Annette Strand mener de vet hvorfor de er så vellykket, og svarene deres har mer til felles enn man skulle tro.

Både Annette Strand og Petter Stordalen mener at bedriftskultur og lederstil er avgjørende for suksess – og gjenspeiles i mye av bedrifters virksomhet. «Bedrifter med uvanlig høyt sykefravær har dårlig kultur og lederstil. Da blir en syk av å gå på jobb. Ledere som klager på at folkene deres blir mye syke, må se på seg selv», sier Stordalen. Både Skistua barnehage og Nordic Choice Hotels har lavere sykefravær enn gjennomsnittet i sine bransjer.

Så hvordan blir man en god leder? De trekker begge frem noen punkter de selv jobber aktivt med: finn og ta vare på gode ansatte; vær ærlig og direkte; og gi de ansatte mer frihet og ansvar – stol på at de kan takle det.

Les den originale artikkelen i Aftenposten her >
(krever Aftenposten abonnement)

Original artikkel skrevet av Elise Rønnevig Andersen

Foto: Jan T. Espedal